Förlängd skyddsjakt på björn som dödat får

ÅBYGGEBY(JJ). Det har tagits beslut om förlängd skyddsjakt på en björn som tidigare dödade minst elva får i Åbyggeby, utanför Gävle. Det tidgare beslutet om skyddsjakt gällde till igår, det nya stoppdatum som gäller är den 21 augusti då licensjakten drar igång.

– De hoppas kunna få tag på den innan licensjakten börjar, säger rovdjurhandläggare Sofia Ageheim till Arbetarbladet.

Länsstyrelsen har fått in uppgifter om att en björn observerats i området, men eftersom man inte var säker på att det var rätt björn så kunde den inte skjutas.
Det här rapporterar Arbetarbladet.

AKTUELLT

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Landfast is ger finska besökare

Umeå (JJ) Med den långvariga kylan bildas landfast is i Kvarken, mellan Finland och Sverige. Följden blir att förrymda farmarrävar traskar över till Sverige.

Annonser