Förlängd skyddsjakt på björn som dödat får

ÅBYGGEBY(JJ). Det har tagits beslut om förlängd skyddsjakt på en björn som tidigare dödade minst elva får i Åbyggeby, utanför Gävle. Det tidgare beslutet om skyddsjakt gällde till igår, det nya stoppdatum som gäller är den 21 augusti då licensjakten drar igång.

– De hoppas kunna få tag på den innan licensjakten börjar, säger rovdjurhandläggare Sofia Ageheim till Arbetarbladet.

Länsstyrelsen har fått in uppgifter om att en björn observerats i området, men eftersom man inte var säker på att det var rätt björn så kunde den inte skjutas.
Det här rapporterar Arbetarbladet.

0 kommentarer

AKTUELLT

Uppdaterad: Rialavarg påskjuten

Riala (JJ) Vid lunchtid idag avlossades skott mot den varg som det bedrivs skyddsjakt på i Rialaområdet norr om Stockholm. Eftersök har genomförts och vargen träffades inte.

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser