Förlängd skyddsjakt i Nordmaling och nya attacker

Västerbotten (JJ) Skyddsjakten på varg i Nordmalingsområdet förlängs med tre veckor, dessutom har renar hittats vargdödade utanför Åmsele och en ny skyddsjaktsansökan är inlämnad till länsstyrelsen.

Två vargar har tidigare observerats i Nordmalingstrakten och Länsstyrelsen i Västerbottens län har beslutat om skyddsjakt. Nu förlängs den jakten med tre veckor rapporterar SR Oddasat.

Dessutom uppger Rans sameby att de fått renar vargdödade längs med Vindelälven nedanför Åmsele. Bakom dessa angrepp står den tredje vargen som rör sig i Västerbotten. Den vargen observerades tidigare befinna sig i Granö, Vindelns kommun.

Rans sameby har ansökt om skyddsjakt på den här vargen och länsstyrelsen handlägger ansökan just nu.

0 kommentarer

AKTUELLT

Aggressivt djur attackerade Marita

Bollnäs (JJ) Marita Berggren råkade ut för ett sällsynt aggressivt djur som gick till full attack natten mot fredagen. - Den högg sig fast i benet och tog om och tog om bettet, berättar Marita Berggren.

Vargdrabbad matte berättar om attacken

Vallentuna (JJ) Ann-Margret Neikter berättar nu i media hur det gick till när hennes cavalier king charles spaniel blev tagen av varg. – I ögonblicket jag vände mig om och tittade ner, bet den Lacey i nacken, berättar hon för Mitt i hela Stockholm.

Johans nya Blaser funkar inte

Västerås (JJ) Johan Rydberg har kostat på drygt 35 000 kronor för att få ett pålitigt vapen för björnjakt och eftersök. Men den nya studsaren, Blaser R8, funkar inte - den kastar inte ut tomhylsorna.

Annonser