Förlängd skyddsjakt i Nordmaling och nya attacker

Västerbotten (JJ) Skyddsjakten på varg i Nordmalingsområdet förlängs med tre veckor, dessutom har renar hittats vargdödade utanför Åmsele och en ny skyddsjaktsansökan är inlämnad till länsstyrelsen.

Två vargar har tidigare observerats i Nordmalingstrakten och Länsstyrelsen i Västerbottens län har beslutat om skyddsjakt. Nu förlängs den jakten med tre veckor rapporterar SR Oddasat.

Dessutom uppger Rans sameby att de fått renar vargdödade längs med Vindelälven nedanför Åmsele. Bakom dessa angrepp står den tredje vargen som rör sig i Västerbotten. Den vargen observerades tidigare befinna sig i Granö, Vindelns kommun.

Rans sameby har ansökt om skyddsjakt på den här vargen och länsstyrelsen handlägger ansökan just nu.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vinn älgjakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Björndel hittad vi gruva

Skellefteå (JJ) Under förmiddagen fick polisen i Skellefteå ett samtal om att man hittat delar av en björn nära en gruva i Västerbotten.

Mårdhund och bisam skadedjur i Finland

Finland (JJ) EU har lagt till mårdhund och elva andra djurarter i sin lista med invasiva främmande djurarter som ska bekämpas. Av djurarterna i Finland lades även bisam på listan, uppger Jord- och skogsbruksministeriet.

Annonser