Föreslår längre jakttid på hjortar

Motala (JJ) Länsstyrelsen i Östergötland har skrivit till regeringen med förslag om att hjortjakten ska förlängas och pågå ända till sista februari, precis som älgjakten.

Länsstyrelsen i Östergötland föreslår att jakttiden på spetshjort och kalv av kronhjort förlängs en månad till den 28 februari för att harmoniera med jakt­tiden för älg och minska skadorna på skog.

Under februari bör det enligt länsstyrelsen vara möjligt att inrikta jakten efter de individer som orsakar betesskador på skogen. Motsvarande sker på många håll efter älg där jakten under februari inriktas på de individer som orsakat betesskador i tallplanteringar.
Länsstyrelsen föreslår samtidigt att jakttiden på hind av kronhjort inte utökas eftersom fosterutvecklingen i februari är långt gången, skriver Motala Vadstena tidning.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser