Föreslår att fler kid ska skjutas på Öland

ÖLAND(JJ). Kuljakt på rådjurskid är en underuttnytjad jaktform på Öland, det menar Magnus Johansson i Mörbylånga jaktvårdskrets. Han menar att fler kid bör skjutas av under hösten. Förutom att rådjuren orsakar problem i trädgårdar så har viltolyckorna, med rådjur inblandade, ökat kraftigt.

Tidigare har trädgårdsentusiasten Lars Berggren uttryckt sin frustration i Ölandsbladet kring problemen med rådjuren. Och han vill se en ökad avskjutning. 
Johansson förstår problemet, men pekar dock på att det inte är lätt att skjuta rådjur inom tätbebyggt område och att det är en fråga som kommunen måste ta ställning till.

Även om avskjutningen har ökat så menar han att den behöver öka ännu mer. 
På sikt menar Johansson att rävstammen kan ha möjlighet att  reglera rådjurstammen. 
– Det är kommunens ansvar att med hjälp av kommunala skyddsjägare sköta jakten inom tätbebyggt område, säger Magnus Johansson till Ölandsbladet.

0 kommentarer

AKTUELLT

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Annonser