Föreslår att Falu kommun ska bli vargfri

FALUN(JJ. Anders Forsman har lämnat in ett medborgarförslag till Falu kommun som handlar om att politikerna bör arbeta för att kommunen ska bli vargfri. - Rent praktiskt är en vargfri kommun nog en utopi. Ett sådant här beslut handlar mer om en markering och en viljeinriktning från politikernas sida, säger Anders Forsman till Dalarnas Tidningar.

Han pekar på att rovdjuren, och då framförallt vargen, skapar flera problem
Bland annat menar han att fäbodbruket hotas, att många känner obehag när de är ute och plockar bär och svamp, samt att möjligheterna till löshundsjakt förstörs.

Han är själv jägare sedan lång tid tillbaka och tycker nu att jaktgläden minskar på grund av vargarnas inverkan på jakten.
Det här rapporterar Dalarnas Tidningar.

0 kommentarer

AKTUELLT

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Annonser