Fördubblad lodjurskvot i Norrbottens län

NORRBOTTENS LÄN(JJ). I går fördubblades lodjurskvoten på årets licensjakt i Norrbottens län, efter höjningen är kvoten nu på tio djur. Beslutet togs av länsstyrelsen.

Orsaken till det nya beslutet är att årets inventering tyder på 41 föryngringar i länet, detta är dock ännu så länge ett preliminärt resultat. 
Innan så uppskattade man att det var 33 föryngringar. 
Det här rapporterar Västerbottens-Kuriren.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser