Förbund vill att rovdjursobsar rapporteras

Kungsbacka (JJ) Jägarnas Riksförbund går nu ut i en allmän uppmaning till jägare att rapportera in rovdjursobsar som görs under jakten nu i vinter.

Lospår i snön som observeras under jakten bör rapporteras in till skandobs eller rovobs enligt Jägarnas Riksförbund. Foto: Per Jonson
Förbundet skriver i ett pressmeddelande att den nuvarande rovdjursförvaltningen bygger på att antalet rovdjur årligen uppskattas. Eventuell jakt beslutas inventeringsunderlaget om hur många rovdjur det faktiskt finns.

– Ett viktigt led för att vi ska få möjlighet att begränsa rovdjursstammarna genom jakt är att stammarna inte underskattas. Därför uppmanar vi nu alla till att rapportera rovdjursobservationer eller observationer av spår från de stora rovdjuren, säger Solveig Larsson, förbundsordförande för Jägarnas Riksförbund.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser