För högt jakttryck på småvilt

Östersund (JJ) Länsstyrelsen avlyste småviltsjakten på renbetesfjällen inom sju jaktområden, från och med måndag 24 september. Anledningen var att det samlade jakttrycket bedöms vara för högt.

– Det står helt klart att fler jägare än tidigare söker sig till södra Jämtlandsfjällen samtidigt som vi kan se att betydligt färre bedriver jakt inom andra jaktområden i framförallt norra Jämtland, säger Per-Olov Wikberg, rennäringshandläggare. Beslutet gäller endast jägare som löser dygnstillstånd.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser