Folkilsken älg skjuten i Karlstad

Karlstad (JJ) Karlstads stadsjägare Per Eriksson har skjutit den ilskna älgko som sedan i våras attackerat folk.

   Per Eriksson och jägarkollegan Lennart Johannesson fick tag i älgen efter att två stavgångare hade blivit jagade en stund tidigare. Lennart Johannesson fick springande sätta sig i säkerhet två gånger, först i en traktor och sedan i en bil.
Sedan i april har det inträffat runt 20 incidenter där älgen har varit inblandad. Den har jagat människor, men aldrig fullföljt attackerna.

AKTUELLT

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser