Folkaktionen satsar på fler lokalgrupper

Sunne (JJ) Folkaktionen Ny Rovdjurspolitik har haft årsmöte i Sunne. Tidagare ordförande Inge Johansson avgick och till ny ordförande valdes Mats Persson som tidigare varit sekreterare i organisationen. Målsättningen för året är att expandera och sprida sig i landet.

Folkaktionen har i dag 18 000 medlemmar men satsar nu hårt på att bygga ut organisationen ytterligare genom att bilda nya avdelningar runt om i landet.

– Vi vill stärka samarbetet med andra brukarföreningar med intresse att få bort vargen från kulturlandskapet. Vi kommer också att söka Europeiskt samarbete med länder som Frankrike, Tyskland med flera för att få större kraft i påtryckningarna mot EU. Målet är att få till stånd ändringar i EU:s Art och habitatdirektiv och Bernkonventionen så att varje land själva kan sköta sin rovdjurspolitik, säger nytillträdde ordföranden Mats Persson.  

AKTUELLT

Åklagarbeslut: Ny utredning om skånsk jakthärva

Skåne (JJ) Det blir en ny polisutredning i den skånska jakthärva där jägare lurats på jakt. Det har chefsåklagare Pernilla Åström beslutat efter att ha granskat de lurade jägarnas överklagan. – Jättebra, säger en av de drabbade, Christoffer Frank.

Liten lodjursjakt i vinter

Kungsbacka (JJ) Det blir en historiskt liten lodjursjakt i Mellansverige i vinter. Endast 13 lodjur får skjutas i tre län. – Frågan är om det är vettigt att försöka hålla lostammen på den nivå som myndigheterna gör, säger Jägareförbundets rovdjursexpert, Gunnar Glöersen.

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Annonser