Folkaktionen satsar på fler lokalgrupper

Sunne (JJ) Folkaktionen Ny Rovdjurspolitik har haft årsmöte i Sunne. Tidagare ordförande Inge Johansson avgick och till ny ordförande valdes Mats Persson som tidigare varit sekreterare i organisationen. Målsättningen för året är att expandera och sprida sig i landet.

Folkaktionen har i dag 18 000 medlemmar men satsar nu hårt på att bygga ut organisationen ytterligare genom att bilda nya avdelningar runt om i landet.

– Vi vill stärka samarbetet med andra brukarföreningar med intresse att få bort vargen från kulturlandskapet. Vi kommer också att söka Europeiskt samarbete med länder som Frankrike, Tyskland med flera för att få större kraft i påtryckningarna mot EU. Målet är att få till stånd ändringar i EU:s Art och habitatdirektiv och Bernkonventionen så att varje land själva kan sköta sin rovdjurspolitik, säger nytillträdde ordföranden Mats Persson.  

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser