”Flyttvargen” på väg mot Norge?”

Filipstad (JJ) Vargtiken som förra veckan fångades vargen in i Jämtland och kördes ner till Kilsbergen har gått in i östra Värmland och passerat Filipstad. Frågan är om hon hittar någon hane för att bilda revir, eller om hon fortsätter rakt in i Norge?

Naturvårdsverket får en signal från hennes GPS-mottagare var sjunde timme, med uppgifter om hennes rörelser, timme för timme.
– Hon tenderar att undvika gårdar och samhällen, säger Fredrik Vilde, rovdjursansvarig i Örebro län, till NWT.se. Hon har en väldigt stadig kurs mot nordväst. Fortsätter hon så är hon snart i Norge.  
Tiken kan gå  4-5 mil på en natt och chansen finns att hon kan svänga av sin nuvarande kurs och gå mot Svegstrakten där hon fångades.
I Värmland finns det inga revir med ensamma hanar, men mellan reviren kan det finnas.  Det finns ett 20-tal vargrevir i Värmland med totalt ett hundratal vargar.

AKTUELLT

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Debatt: Vi behöver skjuta fler vargar i Sverige

Svenska Rovdjursföreningens styrelseledamot Björn Ljunggren har i en debattartikel i en lång rad svenska dagstidningar efterlyst fler vargar i Sverige. Här svarar jägaren Anders Lindell på Ljunggrens artikel och föreslår istället utökad vargjakt.

Annonser