Flyttad varg har lämnat Gävleborgs län

GÄVLEBORGS LÄN(JJ). Den varghanne som förut flyttades till södra Dalarna befann sig tidigare i dag nordost om Ånge. Det innebär att vargen vid den senaste positionsangivelsen inte var långt från renskötselområdet. Vargen lämnade Gävleborgs län på måndagskvällen.

Det längsta uppehållet under sin vandring har vargen gjort på sin födelseplats i Galvenreviret i Hälsingland.
– Vargen var kvar i ungefär en vecka i Galvenreviret. Den hade rivit en älgkalv i det området för tio dagar sedan. Därefter har den legat tre dygn på bytet som nu är helt uppätet, säger Sara Hommen, rovdjurshandläggare vid länsstyrelsen i Gävleborgs län, till Jaktjournalen.  

Hon berättar också att vargen ätit av två lammkadaver som hittats intill en vändplan i länet. Det fanns dock inga tecken på att det varit vargen som dödat dem. 

Text: Göran Persson  

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser