Flyttad varg har lämnat Gävleborgs län

GÄVLEBORGS LÄN(JJ). Den varghanne som förut flyttades till södra Dalarna befann sig tidigare i dag nordost om Ånge. Det innebär att vargen vid den senaste positionsangivelsen inte var långt från renskötselområdet. Vargen lämnade Gävleborgs län på måndagskvällen.

Det längsta uppehållet under sin vandring har vargen gjort på sin födelseplats i Galvenreviret i Hälsingland.
– Vargen var kvar i ungefär en vecka i Galvenreviret. Den hade rivit en älgkalv i det området för tio dagar sedan. Därefter har den legat tre dygn på bytet som nu är helt uppätet, säger Sara Hommen, rovdjurshandläggare vid länsstyrelsen i Gävleborgs län, till Jaktjournalen.  

Hon berättar också att vargen ätit av två lammkadaver som hittats intill en vändplan i länet. Det fanns dock inga tecken på att det varit vargen som dödat dem. 

Text: Göran Persson  

AKTUELLT

Ruona Burman går till Naturskyddsföreningen

Stockholm (JJ) Chefen för länsstyrelsens naturvårdsenhet i Jämtland, Ruona Burman, har fått nytt jobb – på Naturskyddsföreningen. Nu ska hon jobba med natur- och miljöfrågor och det samiska urfolkets rättigheter.

Hamilton överst på tronen

Knistad (JJ) Det blev Jesper Karlsson med sin duktiga hamiltontik Malmbäckaren Foxii som tog hem årets Stövar-SM för rävhundar med en mycket stark elitetta.

Annonser