Flytta varg – annars inga pengar!

Nu ställer regeringen krav på Svenska Jägareförbundet och Jägarnas Riksförbund. Underlätta vargutsättning annars inga pengar ur viltvårdsfonden.

Regeringen skärper tonen mot landets båda jägareförbund. Nu ställer de krav på att förbunden ska arbeta för att öka acceptansen för flytt av varg bland sina medlemmar.

I klartext säger de: ”Påbörja arbetet med att lokalt förankra regeringens planerade åtgärder för att minska inavelsgraden hos vargstammen, annars inga pengar ur viltvårdsfonden”.

I år fick Svenska Jägareförbundet 50 miljoner kronor.

Riksjägarna är kritiska till förslaget.  Medan jägareförbundet ska påbörja diskussioner med länsföreningar och jägare.

 – Vi kommer att diskutera olika modeller för hur detta skulle kunna fungera. Vad som krävs i kompensationsåtgärder för att få en acceptans för att flyttning av vargar. Men det blir givetvis ingen lätt diskussion, menar Torbjörn Lövgren, Svenska Jägareförbundet.
 

12 kommentarer

 • Inga pengar
  Man frågar sig om inte detta förtekta hotet är att betrakta som förberedelser till stöld?
  Det är då absolut inte regeringens pengar utan dessa tillhör jägarkåren och ingen annan.

 • Skratta eller gråta
  Regeringen skall nog ta det mkt lugnt med att hota det är bara att kolla opinionssiffrorna.Skulle inte tro att de hinner fullfölja sin djävulska plan innan det rödgröna helvetet tar över.

 • Jägarförbundet/Regeringen
  Tror att det verkar som om att jägarförbundet och regeringen tror att medlemmar och väljar stannar oavsett!
  Inte jag i allafall!
  Undrar vem som betalar löner till de anställda inom förbundet och regeringen??
  Dom kanske har en skatt kista som vi inte vet om!

 • Rena stölden
  Staten skall komma ihåg att det är jägarnas pengar inte statens, men det finns mest tjuvar och banditer i regeringen.

 • jaktkort
  M[nga år sen man löste jaktkort och det går fint ändå att jaga. Sen jägrförbundet hoppas jag alla kliver av,,bättre med riksförbundet o bättre tidning.
  Nej flytta de med vargen till de länder de kom ifrån en gång. Hoppas folk bara garvar år förslaget,ok de som inte har egen hund kanske kan bidra lite då…så jävla patetiskt

 • varg?
  En bra deal om de nu absolut skall ha in nytt blod: För varje ny varg till Sverige så får vi skjuta 10 svenska vargar… då kan de få komma med ett par stycken ;)

 • Lösryckta citat
  Det skulle vara bra om Jaktjournalen redovisade vilken grundinställning Jägareförbundet har vilket klart framgår i den artikel man hämtat ovanstående från.
  ” Jägareförbundet har sin åsikt klar. Vi tycker inte att man ska flytta några vargar om det inte är nödvändigt. Alla förordar naturlig invandring i första hand, vilket även framgår i riksdagsbeslutet”
  ”Riksdagsbeslutet slår fast att man tillför maximalt 20 genetiskt värdefulla vargar till 2014.
  – Vi räknar ungarna i de två reviren, där det föds ungar med bättre genetik, i de 20. Då ser man att vi snart är där. Någon ytterligare flyttning behövs inte just nu” Allt finns att läsa på http://www.jagareforbundet.se/svenskjakt/Startsida/Nyheter/Jagarna-ska-jobba-med-flyttning-av-varg/

 • Detta var tacken
  Detta var tacken av regeringen för att jägarorganisationerna och RLF har fegat i rovdjursfrågan.
  Nu hoppas jag att dessa organisationer sätter ner fötterna och visar var skåpet skall stå och lyssnar på sina medlemmar.

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Annonser