Flytta varg – annars inga pengar!

Nu ställer regeringen krav på Svenska Jägareförbundet och Jägarnas Riksförbund. Underlätta vargutsättning annars inga pengar ur viltvårdsfonden.

Regeringen skärper tonen mot landets båda jägareförbund. Nu ställer de krav på att förbunden ska arbeta för att öka acceptansen för flytt av varg bland sina medlemmar.

I klartext säger de: ”Påbörja arbetet med att lokalt förankra regeringens planerade åtgärder för att minska inavelsgraden hos vargstammen, annars inga pengar ur viltvårdsfonden”.

I år fick Svenska Jägareförbundet 50 miljoner kronor.

Riksjägarna är kritiska till förslaget.  Medan jägareförbundet ska påbörja diskussioner med länsföreningar och jägare.

 – Vi kommer att diskutera olika modeller för hur detta skulle kunna fungera. Vad som krävs i kompensationsåtgärder för att få en acceptans för att flyttning av vargar. Men det blir givetvis ingen lätt diskussion, menar Torbjörn Lövgren, Svenska Jägareförbundet.
 

AKTUELLT

Film: Här behöver viltet inte svälta ihjäl

Fagersta (JJ) Det kommer larmrapporter att vilt är på väg att svälta ihjäl runt om i Sverige. Ännu är det inte för sent att hjälpa djuren som Uwe och Kjell gör i Fagersta. Jaktjournalen hälsade på med filmkamera.

Webbradio: Så ska vargarna i Rackstadreviret tas bort

Värmland (JJ) Vargdödade jämthundshanen Emil kommer att betyda slutet för Rackstadreviret. Alfavargarna ska skjutas och länsstyrelsens förhoppning är att reviret upplöses, berättar länsstyrelsens rovdjurshandläggare, David Höök, i Jaktjournalens webbradio.

Annonser