Flytt av vargvalpar verkar fungera

ORSA(JJ). Det ser ut som en varghona kan acceptera de nya valpar som flyttas till lyan. Detta visar de första försöken med att flytta vargvalpar mellan lyor i djurparker.

Det har flyttats två vargvalpar från Nordens Ark till Orsa Björnpark och de har placerats hos en vargtik. Och vargtiken har legat kvar i lyan.
– Det har gått väldigt bra för våra två nytillkomna valpar, säger Pernilla Thalin, djurparkschef vid Orsa Björnpark, till Sveriges Radio P4 Dalarna.

Om metoden fungerar ute i den vilda naturen återstår dock att se. Thalin framhåller att det handlar om en unik forskning som nu pågår.
Det här rapporterar Sveriges Radio P4 Dalarna.

0 kommentarer

AKTUELLT

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Annonser