Flyktingkris kan påverka vargjakten

Bryssel (JJ) På grund av flyktingkrisen i Europa får många andra frågor läggas åt sidan. Detta kan få konsekvenser för vargjakten i Sverige.

Enligt ATL kommer EU-kommissionens översyn av lagstiftningen om skydd för den biologiska mångfalden inte genomföras förrän till hösten.

Eftersom vargjakt återfinns i lagstiftningen kommer också beslut som påverkar vår svenska förvaltning av vargen att dröja.

Ursprungligen skulle EU-kommissionen presenterat sina slutsatser om art- och habitatdirektivet och fågeldirektivet redan i våras. Tanken med arbetet är att göra naturskyddslagarna i EU mer ändamålsenliga och effektiva. Men arbetet med flyktingkrisen har gjort att kommissionen fått lägga andra frågor åt sidan.

 

0 kommentarer

AKTUELLT

Björnjaktsprofilerna 2017 – Först ut Roger Bäck

Kungsbacka (JJ) Nu på måndag, den 21 augusti, startar årets licensjakt på björn. Inom de sex nordligaste länen är 216 björnar tilldelade. Intresset är också på topp bland jägarna och allt fler duktiga hundekipage har specialiserat sig.

Forskare ska DNA-analysera vita älgar

Värmland (JJ) Filmen på den vita älgen i Värmland har blivit en internetsuccé, men även forskare har fattat tycke för älgen. Nu ska en grupp från Sveriges Lantbruksuniversitet undersöka vad det är som gör att vissa älgar blir vita.

Hetsig debatt om avlivad attackbjörn

Italien (JJ) Det har uppstått hetsig debatt om avlivningen av en björnhona i Italien. Hon dödade en hundägare och nu protesterar värnarorganisationer mot att björnhonan sköts i lördags.

Fauve vann Basset-SM spår

Lunnahöja (JJ) I helgen avgjordes Basset-SM spår i Lunnahöja, Hässleholms kommun. Arrangör var Sydsvenska Bassetklubben. Segrande ur striden gick Bernt Söderman, Ås med sin Fauve de Bretagne Nimrods Valborg.

Winchester SX4

Funktion, handhavande och ergonomi har förbättrats och gör nya Winchester SX4 till en maskin på lerduvebanor och under jakt. Vapnet är efterföljaren till den framgångsrika halvautomaten Super X3 Black Shadow.

Ovisshetens tid är förbi!

De flesta jakthundar förses i dag med gps-pejlar. Många passkyttar står också med handenheter för att hänga med. Detta är inte bra för den spekulativa delen av jakten

Annonser