Flyktingkris kan påverka vargjakten

Bryssel (JJ) På grund av flyktingkrisen i Europa får många andra frågor läggas åt sidan. Detta kan få konsekvenser för vargjakten i Sverige.

Enligt ATL kommer EU-kommissionens översyn av lagstiftningen om skydd för den biologiska mångfalden inte genomföras förrän till hösten.

Eftersom vargjakt återfinns i lagstiftningen kommer också beslut som påverkar vår svenska förvaltning av vargen att dröja.

Ursprungligen skulle EU-kommissionen presenterat sina slutsatser om art- och habitatdirektivet och fågeldirektivet redan i våras. Tanken med arbetet är att göra naturskyddslagarna i EU mer ändamålsenliga och effektiva. Men arbetet med flyktingkrisen har gjort att kommissionen fått lägga andra frågor åt sidan.

 

AKTUELLT

Stövarjägare samlar in pengar mot barncancer

Växjö (JJ) Stövarjägare samlar in pengar för kampen mot barncancer. – Det har blivit en stor succé och vi kör den 3 februari i år. Vi siktar på att samla in kanske 100 000 kronor, säger en av initiativtagarna, Bengt Lindell i Jaktjournalens webbradio.

Uppdaterad: Jakt på en varg till i Dalarna

Dalarna (JJ) Skabbvargen som fälldes i Flatenreviret räknas inte in i licensen. Därför blir det jakt på en varg till. Men ambitionen har inte varit att tömma reviret, säger Jonas Bergman på länsstyrelsen i Jaktjournalens webbradio.

Annonser