Flyktingar skrämda av älgjakt

Mora(JJ) Flera flyktingar som bor på Gesundaberget, utanför Mora, har blivit skrämda av älgjakten. Många har flytt från krig och skotten som hörs väcker minnen till liv.

– De kvinnor och barn som bor här kommer från en krigszon, så skottlossningarna som hörs tidigt på morgonen väcker hemska minnen från den krigzon de levde i,  det orsakar panikattacker för speciellt barnen, säger Aziz, som flytt från Syrien och kriget där, till Sveriges Radio P4 Dalarna.

Det gick ut information till flyktingarna innan älgjakten började, men många blev överraskade ändå.
Sveriges Radio P4 Dalarna rapporterar också att flera av dem inte vågar gå till busshållplatsen, en sträcka på två kilometer intill skogen.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser