Flyginventering av älg kring Malung

MALUNG(JJ). Nu genomförs en flyginventering av älg i skogarna kring Malung. Det är Jägareförbundet Dalarna som står bakom inventeringen och meningen är att man ska få fram siffor på hur många älga som finns i området efter jakten.

När bilden klarnat av hur älgstammen ser ut just nu så kommer det att genomföras beräkningar av den framtida älgstammen och kring avskjutningen. 

Finansieringen av inventeringen sker genom bidrag från jaktorganisationerna i Malung, Malungs jordägare och från länsstyrelsens älgvårdsfond. 
Det här rapporterar Sveriges Radio P4 Dalarna.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser