Flyginventering av älg kring Malung

MALUNG(JJ). Nu genomförs en flyginventering av älg i skogarna kring Malung. Det är Jägareförbundet Dalarna som står bakom inventeringen och meningen är att man ska få fram siffor på hur många älga som finns i området efter jakten.

När bilden klarnat av hur älgstammen ser ut just nu så kommer det att genomföras beräkningar av den framtida älgstammen och kring avskjutningen. 

Finansieringen av inventeringen sker genom bidrag från jaktorganisationerna i Malung, Malungs jordägare och från länsstyrelsens älgvårdsfond. 
Det här rapporterar Sveriges Radio P4 Dalarna.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser