Flera vargungar har fötts i Dalarna

DALARNA/GÄVLEBORG(JJ). Det har fötts vargungar i sex olika revir i Dalarna under det senaste året. Det bedöms också ha fötts valpar i reviren Tenskog och Tandsjön, som delas med Gävleborg respektive Jämtland, dessa valpar har dock försvunnit.

Dessa uppgifter kommer från den inventering som länsstyrelsen i Dalarna låtit göra. 
De sex revir där det med säkerhet, eller sannolikt, fötts valpar i år är Fulufjället, Gimmen, Görsjön, Tansen, Äppelbo och Siljansringen. 

När det gäller revir som delas med andra län så har det med säkerhet, eller sannolikt, fötts vaplar i Korsån, Aamäck, Kloten och Ulriksberg.
Det här rapporterar SVT Gävledala.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser