Flera vargobsar i sydost

Nybro (JJ) Just nu befinner sig två vargar i de sydostliga delarna av Sverige. En filmades i går i Kalmar län och en nyligen i Kronobergs län.

I går morse möttes familjen Pettersson i Nybro, Kalmar län av synen av en varg när de satt och åt frukost. Helt plöstligt stod en i hagen utanför fönstret och gick sakta mot hästarna. Dottern i familjen skrek åt vargen som då snabbt lämnade hagen. Under tiden filmades händelsen.

Nyligen filmades också den trebenta varg som tidigare uppehållit sig i Jönköpings län och fastnat på film tidigare. Den uppmärksammades för ett par år sedan när den rev får i Ålaryd. Enligt Svensk Jakt filmades vargen i Rinkaby, utanför Växjö, i Kronobergs län.

Per Ekerholm, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen där känner inte till filmen på den trebenta vargen och har inga uppgifter om någon observation på Skandobs.

– Om någon sett varg vill vi gärna veta det. Alla observationer som kommer in är bra, säger han.

AKTUELLT

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Jägare och fiskare i aktion mot skarvarna

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund vill ha mer skarvjakt i Sverige. Ett första steg för de båda förbunden är en ansökan om att få börja minska bestånden i Västra Götaland.

Annonser