Flera vargobs i Skåne

Malmö (JJ) Länsstyrelsen i Skåne uppmanar djurägare att se över sina stängsel. Flera vargrapporter har lämnats in.

Flera vargrapporter har lämnats in från marker runt Ängelholm i Skåne.

Flera oberoende personer har gett bra beskrivningar på en sannolik varg i närheten av Ängelholm. Länsstyrelsen bedömer uppgifterna som trovärdiga och uppmanar djurägare att se över sina stängsel.

För ytterligare information, kontakta rovdjurshandläggare Nils Carlsson, tlf. 010- 224 12 71.

 

AKTUELLT

Hur stoppas aktivister som saboterar vargjakt?

Västmanland (JJ) Aktivister stör vargjakten i Kölstareviret i Västmanland. – Det är märkligt att polisen inte agerar, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen i Jaktjournalens webbradio. Men polisen meddelar att utredning pågår.

Evalds företag ruinerades av Naturvårdsverket – nu stämmer han staten

Evald Hellgren bedrev en blomstrande näringsverksamhet i Örträsk i Västerbotten när Naturvårdsverket felaktigt drog in tillståndet för hans populära vildsvinsfälla Sinkabirum. Två år senare fick han rätt i kammarrätten, som konstaterade att Naturvårdsverket överhuvudtaget ”inte haft fog för sitt beslut” – men då hade hans firma ruinerats. Evald vände sig till Justitiekanslern för att få ersättning för sina förluster men fick avslag med motiveringen att Naturvårdsverkets fel inte varit tillräckligt ”uppenbart”. Nu stämmer Evald Hellgren staten med hjälp av Centrum för rättvisa.

Annonser