Flera vargar i Skåne?

För första gången har den skånska vargen rivit ett tamdjur. På tisdagen dödades en fårtacka i Rävninge söder om Hästveda med ett kraftig bett över halsen.

Vad som dessutom talar för att det var en varg som rev tackan är att veterinären Claes Burmark på tisdagsförmiddagen såg en varg i närheten av gården där tackan revs. I Klippan dödades en get av ett rovdjur, men där finns misstankar om att dråparen var en hund.    
Den skånska vargen har rört sig över ett stort område i norra Skåne under den senaste månaden. Den kan avverka 5-6 mil per natt.
– Men det är första gången den river ett tamdjur, konstaterar Anders Hallengren på länstyrelsen, till Svt.

6 kommentarer

 • Första gången den river ett tamdjur?
  Länsstyrelsens företrädare verkar ha bra koll på vargen eftersom han kan säga att det är första gången den river ett tamdjur.

  Dogcam eller Wolfcam kanske?

 • Goa gubbar!
  Länsstyrelsernas representanter är goa gubbar allihopa.

  Den ene säger att får inte ingår i vargens naturliga föda och den andre att det är första gången vargen tar ett tamdjur.

  Det är ungefär som när Ines Uusman sade att Internet var en fluga som snart skulle gå över.

 • rätt ställe
  mera varg till skåne,äntligen där maten finns!Hoppas den lockar dit fler.

 • Inte rätt
  Det är inte rätt att skåningarna ska få varg.Bor själv i dalarna med stora varg problem och jag önskar inte ens mina värsta ovänner varg för det drabbar oskyldiga djur. dom som vill se varg kan ta en trevlig semester till kolmården eller skansen mm mm och titta på dom…… Vi vill inte ha dom på landsbyggden..

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Annonser