Flera rovdjursangrepp i Västra Götaland

Borås (JJ) Den senaste veckan har flera angrepp på fårbesättningar inträffat. I Mölnlycke kan varg ha orsakat angreppet när ett får dödades.

Under lång tid har lodjur härjat i fårbesättningar i marker runt Borås och Hyssna i Västra Götaland. Trots skyddsjakt har man inte lyckats avliva de lodjur som orsakar angreppen.

I Mölnlycke, strax öst om Göteborg, har ett lam dödats. Här kan besiktningsmannen inte bekräfta helt säkert att det är varg som är orsaken, misstanke finns, alternativet är hund.

I marker runt Borås och Hyssna har dock lodjursattackerna fortsatt. Tidigare i veckan dödades två lam i olika fårbesättningar samma natt.

Skyddsjakt med bland annat fälla pågår för att försöka få stopp på angreppen.

AKTUELLT

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser