Flera rovdjursangrepp i Västra Götaland

Borås (JJ) Den senaste veckan har flera angrepp på fårbesättningar inträffat. I Mölnlycke kan varg ha orsakat angreppet när ett får dödades.

Under lång tid har lodjur härjat i fårbesättningar i marker runt Borås och Hyssna i Västra Götaland. Trots skyddsjakt har man inte lyckats avliva de lodjur som orsakar angreppen.

I Mölnlycke, strax öst om Göteborg, har ett lam dödats. Här kan besiktningsmannen inte bekräfta helt säkert att det är varg som är orsaken, misstanke finns, alternativet är hund.

I marker runt Borås och Hyssna har dock lodjursattackerna fortsatt. Tidigare i veckan dödades två lam i olika fårbesättningar samma natt.

Skyddsjakt med bland annat fälla pågår för att försöka få stopp på angreppen.

0 kommentarer

AKTUELLT

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Jägarna hade rätt

Årets björnjaktpremiär blev som vanligt både spännande och intensiv. En av björnjägarna som Jaktjournalen pratade med vid 08-tiden på morgonen den 21 augusti berättade för mig i samband med att han just fällt en björn. – Här i Gävleborg får man bara en chans så det gäller att allt funkar. Vad han menar är att

Annonser