Flera rovdjursangrepp i Västra Götaland

Borås (JJ) Den senaste veckan har flera angrepp på fårbesättningar inträffat. I Mölnlycke kan varg ha orsakat angreppet när ett får dödades.

Under lång tid har lodjur härjat i fårbesättningar i marker runt Borås och Hyssna i Västra Götaland. Trots skyddsjakt har man inte lyckats avliva de lodjur som orsakar angreppen.

I Mölnlycke, strax öst om Göteborg, har ett lam dödats. Här kan besiktningsmannen inte bekräfta helt säkert att det är varg som är orsaken, misstanke finns, alternativet är hund.

I marker runt Borås och Hyssna har dock lodjursattackerna fortsatt. Tidigare i veckan dödades två lam i olika fårbesättningar samma natt.

Skyddsjakt med bland annat fälla pågår för att försöka få stopp på angreppen.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vinn älgjakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Dom om nougatåtel står fast

Ljusdal (JJ) Björnjägaren som dömdes i tingsrätten för att lockat björn från grannmarken och dessutom använt åtelkameror överklagade men hovrätten fastslår tingsrättens dom

Klagomål mot säljakt

Skurup (JJ) Föreningen Jaktkritikerna har skriftligen hört av sig till Skurups ledande politiker och tjänstemän för att vädja om ett förbud mot säljakt i kommunen.

GPS-märkt ren bar på CWD-smitta

Norge (JJ) Norska myndigheter avlivade förra veckan ytterligare en ren som bar på CWD-smitta. Renen försågs tidigare i år med GPS-sändare och då togs också prover på den som nu analyserats.

1 550 kaniner skjutna i Kalmar tätort

Kalmar (JJ) Kalmar kommun har gjort en stor satsning på att få ner antalet kaniner. I fjol sköts 1 550 kaniner ihjäl inom tätbebyggt område. Avskjutningen har gett resultat, men kaninjakten är långt ifrån över. Även under år 2015 jagade man och lyckades skjuta 1 324 kaniner.

Annonser