Flera rovdjursangrepp i Västra Götaland

Borås (JJ) Den senaste veckan har flera angrepp på fårbesättningar inträffat. I Mölnlycke kan varg ha orsakat angreppet när ett får dödades.

Under lång tid har lodjur härjat i fårbesättningar i marker runt Borås och Hyssna i Västra Götaland. Trots skyddsjakt har man inte lyckats avliva de lodjur som orsakar angreppen.

I Mölnlycke, strax öst om Göteborg, har ett lam dödats. Här kan besiktningsmannen inte bekräfta helt säkert att det är varg som är orsaken, misstanke finns, alternativet är hund.

I marker runt Borås och Hyssna har dock lodjursattackerna fortsatt. Tidigare i veckan dödades två lam i olika fårbesättningar samma natt.

Skyddsjakt med bland annat fälla pågår för att försöka få stopp på angreppen.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser