Flera personer skrämda av ilsken älg

VALLENTUNA(JJ). Flera personer har blivit skrämda och jagade av en ilsken älg i närheten av en handelsträdgård i Bällsta i Vallentuna.

Enligt uppgift från polisen har älgen befunnit sig i det aktuella området under en tid, men i dag vid lunchtid var älgen på riktigt dåligt humör. Inga personskador har dock uppkommit och de jagade personerna kunde sätta sig i säkerhet. 

Två jägare har kallats ut till platsen. 
– De får göra en bedömning. Går älgen till anfall måste de troligtvis skjuta den, säger Ulf Lindgren, informatör vid Stockholmspolisen, till Svenska Dagbladet.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser