Flera personer skrämda av ilsken älg

VALLENTUNA(JJ). Flera personer har blivit skrämda och jagade av en ilsken älg i närheten av en handelsträdgård i Bällsta i Vallentuna.

Enligt uppgift från polisen har älgen befunnit sig i det aktuella området under en tid, men i dag vid lunchtid var älgen på riktigt dåligt humör. Inga personskador har dock uppkommit och de jagade personerna kunde sätta sig i säkerhet. 

Två jägare har kallats ut till platsen. 
– De får göra en bedömning. Går älgen till anfall måste de troligtvis skjuta den, säger Ulf Lindgren, informatör vid Stockholmspolisen, till Svenska Dagbladet.

0 kommentarer

AKTUELLT

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Annonser