Flera jaktlag väntar med älgjakten

Skillingaryd (JJ) Trots att älgjaktspremiären står för dörren väntar många jaktlag med att gå ut i skogen, bland annat kring Värnamo. Anledningen är att inte störa älgarna under brunsten som kolliderar med älgjaktspremiären.

Nyhetssajten Vaggeryd.nu rapporterar att flera lag i området kring Värnamo och Vaggerud håller sig hemma på älgjaktspremiären. Trots att de får gå ut.

– Ett antal älgskötselområden i Värnamo och Vaggeryds kommuner, och framför allt på östra sidan av E4;an, kommer att senarelägga sin älgjakt. Anledningen är att älgkons brunstperiod är förlängd. Perioden går numera in i älgjaktsveckan. Man vill helt enkelt att älgen ska vara i fred under brunsten, säger Ingemar Sjöberg, vilthandläggare på länsstyrelsen i Jönköpings län.

 

AKTUELLT

Liten lodjursjakt i vinter

Kungsbacka (JJ) Det blir en historiskt liten lodjursjakt i Mellansverige i vinter. Endast 13 lodjur får skjutas i tre län. – Frågan är om det är vettigt att försöka hålla lostammen på den nivå som myndigheterna gör, säger Jägareförbundets rovdjursexpert, Gunnar Glöersen.

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser