Flera jaktlag väntar med älgjakten

Skillingaryd (JJ) Trots att älgjaktspremiären står för dörren väntar många jaktlag med att gå ut i skogen, bland annat kring Värnamo. Anledningen är att inte störa älgarna under brunsten som kolliderar med älgjaktspremiären.

Nyhetssajten Vaggeryd.nu rapporterar att flera lag i området kring Värnamo och Vaggerud håller sig hemma på älgjaktspremiären. Trots att de får gå ut.

– Ett antal älgskötselområden i Värnamo och Vaggeryds kommuner, och framför allt på östra sidan av E4;an, kommer att senarelägga sin älgjakt. Anledningen är att älgkons brunstperiod är förlängd. Perioden går numera in i älgjaktsveckan. Man vill helt enkelt att älgen ska vara i fred under brunsten, säger Ingemar Sjöberg, vilthandläggare på länsstyrelsen i Jönköpings län.

 

AKTUELLT

Rättegången i jakthärvan fortsätter

Luleå (JJ) Rättegången mot de fem norrbottningarna i jakthärvan fortsätter. Åklagaren har pressat de misstänkta hårt, men möts av tystnad från de tilltalade. I dag har Polisens IT-forensiker vittnat.

Absurd hantering av grågåsförvaltningen

Kungsbacka (JJ) I Luleå skärgård ligger tusentals grågäss men jägarna får inte fälla en enda. Däremot kan mellansvenska och sydsvenska jägare ta plats i gömslena när fåglarna drar söder ut. Grågåspopulationen och skadorna efter dem ökar, men jakttidsregleringen hänger inte med.

Film: Därför är Ställa Sveriges bästa älghund

Krylbo (JJ) Jämthundstiken Erskorsgårdens C-Ställa vann Älghund-SM 2017. Jaktjournalen tog med videokameran och hälsade på hos ägarparet Anders Vikström och Lina Mårtensson för att ta reda på varför Ställa är Sveriges bästa älghund. Svaret är bitvis häpnadsväckande.

Lastbil krockade med varg

Gävle (JJ) En varg dödades i går kväll när den försökte korsa E4:an i höjd med Gävle Bro men kördes på av en lastbil.

”CWD-smittan kanske redan är här”

Lierna/Kungsbacka (JJ) Avmagringssjukan, Chronic Wasting Disease (CWD) har på nytt påträffats hos älg, nära svenska gränsen i Lierne, Norge. Veterinären och forskaren Jonas Malmsten är orolig för spridningsutvecklingen.

Annonser