Flera jaktlag väntar med älgjakten

Skillingaryd (JJ) Trots att älgjaktspremiären står för dörren väntar många jaktlag med att gå ut i skogen, bland annat kring Värnamo. Anledningen är att inte störa älgarna under brunsten som kolliderar med älgjaktspremiären.

Nyhetssajten Vaggeryd.nu rapporterar att flera lag i området kring Värnamo och Vaggerud håller sig hemma på älgjaktspremiären. Trots att de får gå ut.

– Ett antal älgskötselområden i Värnamo och Vaggeryds kommuner, och framför allt på östra sidan av E4;an, kommer att senarelägga sin älgjakt. Anledningen är att älgkons brunstperiod är förlängd. Perioden går numera in i älgjaktsveckan. Man vill helt enkelt att älgen ska vara i fred under brunsten, säger Ingemar Sjöberg, vilthandläggare på länsstyrelsen i Jönköpings län.

 

AKTUELLT

Film: Här behöver viltet inte svälta ihjäl

Fagersta (JJ) Det kommer larmrapporter att vilt är på väg att svälta ihjäl runt om i Sverige. Ännu är det inte för sent att hjälpa djuren som Uwe och Kjell gör i Fagersta. Jaktjournalen hälsade på med filmkamera.

Webbradio: Så ska vargarna i Rackstadreviret tas bort

Värmland (JJ) Vargdödade jämthundshanen Emil kommer att betyda slutet för Rackstadreviret. Alfavargarna ska skjutas och länsstyrelsens förhoppning är att reviret upplöses, berättar länsstyrelsens rovdjurshandläggare, David Höök, i Jaktjournalens webbradio.

Annonser