Flera förhör om skjuten varg

Pajala (JJ) Flera personer ska höras om sina inblandning i fallet med den skjutna vargen i Pessinki i Norrbotten. Samtidigt förbereds en JO-anmälan mot polisen.

Åklagaren Lars Magnusson bekräftar att ett antal misstänkta personer ska höras med anledning av jakten och dödandet av den så kallade Pessinkivargen. Vad förhören handlar om vill åklagaren inte berätta.
Tomas Unga , ordförande i Vittangi sameby, har tagit hjälp av en advokat för att undersöka möjligheterna att polisanmäla utredarna och dels göra en JO-anmälan för de fel som han anser utredarna gjorde i samband med en husrannsakan mot Ungas föräldrars fastighet.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser