Flera fall av allergi mot rött kött

Tre personer har under det senaste halvåret fått den ovanliga diagnosen köttallergi vid Södersjukhuset i Stockholm.

De drabbade har fått magsmärtor och utslag efter att de ätit rött kött. Aldrig tidigare har sjukhuset fått in något fall av köttallergi. Och nu funderar man på vad som kan ligga bakom fallen.
”Vi undrar nu om det har blivit vanligare eller om vi har blivit mer uppmärksamma på ovanliga allergier”, säger mottagningens överläkare Lars Gottberg i ett pressmeddelande.
En av patienterna ska också ha få en kraftig attack med andningssvårigheter efter att ha ätit köttfärssås.
”Kvinnan vill gärna äta kött igen. Vi ska nu försöka ta reda på om hon tål älgkött genom hudtest och senare troligen låta henne testa att äta älgkött på mottagningen”, säger Maria Starkhammar, läkare på allergimottagningen, enligt pressmeddelandet.

2 kommentarer

  • Stopp och belägg nu
    …älgköttet skall ju vargarna ha i stället…

  • Älgarna är redan reserverade
    Med den politik som röd-gröna partierna så skall älgar och övrigt vilt reserveras till rovdjuren. Med nuvarande trend med ännu flera rovdjur i ”varglänen” så kommer älgarna inte att räcka till. Det måste bli att flytta dit dom.
    Stackars personer som inte tål farmarkött.

AKTUELLT

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Jägarna hade rätt

Årets björnjaktpremiär blev som vanligt både spännande och intensiv. En av björnjägarna som Jaktjournalen pratade med vid 08-tiden på morgonen den 21 augusti berättade för mig i samband med att han just fällt en björn. – Här i Gävleborg får man bara en chans så det gäller att allt funkar. Vad han menar är att

Bästa grytan på rådjur

Rådjuret finns i stort sett i hela landet och är dessutom ett av vårt populäraste matvilt. Med all rätt då rådjursköttet enkelt kan möras och är fintrådigt. Lyxar du dessutom till det med att göra en riktigt god gryta av rådjursköttet behöver du inte vara rädd att misslyckas. Ett av många goda recept hittar du

Annonser