Fler vargar i Norrbotten

Luleå (JJ) Ännu en varg har spårats i Norrbotten. Den här gången i Stora Sjöfallets Nationalpark.

Under vintern har flera vargobservationer gjorts i Norrbotten, senast från Sörkaitums sameby och även från Stora Sjöfallets Nationalpark. I november gjordes vargiakttagelser norr om Gällivare.
I december uppehöll sig en varg i Pessinkiområdet i nordöstra Norrbotten. En vargs sågs även söder om Pajala vid Torneälven. I januari har vargar sett både i två samebyar i Jokkmokkstrakten.

Radiomärkt
I mitten av januari radiomärktes en varg inom Turpons sameby i Jokkmokk och den varg som man sett i Stora Sjöfallet är enligt renskötare inte samma varg. Den varg som finns i området har dödat och skingrat en renhjord på 200 renar.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser