Fler vargar i gränstrakterna

Glomdalen (JJ) Det finns mer vargar än någonsin i gränstrakterna mellan Norge och Sverige.

Den norske vargforskaren Peter Wabakken hävdar att flera vargar tillkommit i området men att man först till vintern kan ge mer exakt besked om antalet.
Forskningen visar att alltfler älgkalvar dödats av varg i Gräfjället och Bograngenreviret. Enligt Wabakken kommer motsättningarna mellan vargmotståndarna och myndigheterna att öka om inte vargstammen minskas.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser