Fler vargar borde ha skjutits!

För att nå riksdagens mål på 210 vargar borde 40 djur ha skjutits under vinterns vargjakt, det säger vargforskaren Olof Liberg, Grimsö viltforskningsstation, till Sveriges Radio.

Han beräknar att vargstammen vuxit med i genomsnitt 19 procent per år och tror att den tillväxttakten håller i sig. Nästa år kan minst 50 vargar behöva skjutas, om riksdagens vargmål ska hållas.

– För att hålla stammen på 210 djur borde cirka 40 vargar ha skjutits under årets jakt, istället för 27, anser Olof Lidberg som även tycker att den illegala jakten på varg minskat.

AKTUELLT

Film: Här behöver viltet inte svälta ihjäl

Fagersta (JJ) Det kommer larmrapporter att vilt är på väg att svälta ihjäl runt om i Sverige. Ännu är det inte för sent att hjälpa djuren som Uwe och Kjell gör i Fagersta. Jaktjournalen hälsade på med filmkamera.

Webbradio: Så ska vargarna i Rackstadreviret tas bort

Värmland (JJ) Vargdödade jämthundshanen Emil kommer att betyda slutet för Rackstadreviret. Alfavargarna ska skjutas och länsstyrelsens förhoppning är att reviret upplöses, berättar länsstyrelsens rovdjurshandläggare, David Höök, i Jaktjournalens webbradio.

Annonser