Fler vapenhandläggare anställs i Dalarna

Dalarna(JJ) Polisen i Dalarna anställer nu tre nya vapenhandläggare för att komma tillrätta med de långa väntetiderna på vapenlicenser.

– Det är fantastiskt skönt och det är en otroligt stor lättnad, både för mig och för de vapenhandläggare som finns i dag. När det här uppmärksammades i radio så fattade länspolismästaren det här beslutet, säger Sara Stenlind, huvudskyddsombud på Polisen i Dalarna, till Sveriges Radio P4 Dalarna.

Därmed blir det fam vapenhandläggare i länet. Dessutom arbetar tre pensionärer som kan området, de ska arbetar minst fram till den sista februar nästa år. 
Erik Gatu, chef på Rättsenheten på Polisen i Dalarna, säger till Sveriges Radio P4 Dalarna att väntetiderna redan minskat och nu ligger på 4-5 månader.

AKTUELLT

Åklagarbeslut: Ny utredning om skånsk jakthärva

Skåne (JJ) Det blir en ny polisutredning i den skånska jakthärva där jägare lurats på jakt. Det har chefsåklagare Pernilla Åström beslutat efter att ha granskat de lurade jägarnas överklagan. – Jättebra, säger en av de drabbade, Christoffer Frank.

Liten lodjursjakt i vinter

Kungsbacka (JJ) Det blir en historiskt liten lodjursjakt i Mellansverige i vinter. Endast 13 lodjur får skjutas i tre län. – Frågan är om det är vettigt att försöka hålla lostammen på den nivå som myndigheterna gör, säger Jägareförbundets rovdjursexpert, Gunnar Glöersen.

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Annonser