Fler vapenhandläggare anställs i Dalarna

Dalarna(JJ) Polisen i Dalarna anställer nu tre nya vapenhandläggare för att komma tillrätta med de långa väntetiderna på vapenlicenser.

– Det är fantastiskt skönt och det är en otroligt stor lättnad, både för mig och för de vapenhandläggare som finns i dag. När det här uppmärksammades i radio så fattade länspolismästaren det här beslutet, säger Sara Stenlind, huvudskyddsombud på Polisen i Dalarna, till Sveriges Radio P4 Dalarna.

Därmed blir det fam vapenhandläggare i länet. Dessutom arbetar tre pensionärer som kan området, de ska arbetar minst fram till den sista februar nästa år. 
Erik Gatu, chef på Rättsenheten på Polisen i Dalarna, säger till Sveriges Radio P4 Dalarna att väntetiderna redan minskat och nu ligger på 4-5 månader.

AKTUELLT

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Risk för att vinterns vargjakt uteblir

Kungsbacka (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar är den kommande vinterns licensjakt på varg i fara. Det uppskattade antalet vargar är obetydligt fler än Naturvårdsverkets miniminivå på 300 individer. Jägareförbundet jobbar nu för att Riksdagens mål på minst 270 vargar ska gälla.

Så vill Moderaterna underlätta för jägare

Kungsbacka (JJ) Moderaterna tar strid emot det föreslagna regeländringarna i svensk vapenlagstiftning. De kommer att rösta emot alla förslag som försämrar för jägare och sportskyttar. Partiet vill också att vapenägare tillåts inneha fler vapen och förvara dem hos andra personer med vapenlicens.

Annonser