Fler rovdjur tillåts i Västmanland

Västerås (JJ) Västmanlands fårägare är tveksamma till länsstyrelsens förslag att öka stammen av björn och varg.

Enligt den nya förvaltningsplanen för rovdjur i Västmanland ska björn och varg tillåtas öka.
Bland fårägarna är man rädda för att ett ökat antal rovdjur i Västmanlands län kan leda till ökad tjuvjakt på rovdjuren så länge som skyddsjakt bara tillåts vid direkta angrepp på tamboskap av rovdjuren.
Länsstyrelsens förvaltningsplan för rovdjuren har gjorts tillsammans med rovdjursgruppen som bland annat består av representanter för lantbruk, jägare, naturvårdsorganisationer och myndigheter.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser