Fler misstänkta i tjuvjaktshärvan släppta ur häktet

Norrbotten (JJ) I morse släpptes ytterligare en person ur häktet av de fem misstänkta männen i jakthärvan i Norrbotten. Det rör sig om den man i 60-årsåldern som haft myndighetsuppdrag åt länsstyrelsen.

– Jag har bestämt att han ska sättas på fri fot då jag gör den bedömningen att han inte kan förstöra utredningen och då föreligger det inte längre några skäl att ha honom inlåst, säger åklagaren Åse Schoultz till SVT Nyheterna Norrbotten.

I går eftermiddag släpptes en man i 40-årsåldern som är misstänkt för jakthäleri och tidigare har en man i 70-årsåldern släppts ur häktet.

Kvar i häktet återfinns två män. Alla fem männen är fortfarande misstänkta för brott.

Försvarsadvokat Lisa Länta företräder den man som på uppdrag av länsstyrelsen haft en roll i viltförvaltningen i länet. Hon är nöjd med att hennes klient är släppt och hon förbereder nu ett skadeståndskrav.

– Han har ändå suttit frihetsberövad i två veckor och det är ett allvarligt ingrepp i den personliga sfären. Jag menar att det inte har varit proportioneligt med ett sådant ingripande mot min klient. Han har tagit mycket illa vid sig av frihetsberövandet, att misstankarna riktats mot honom och att de inte trott på vad han säger, att han blivit misstrodd på det här viset, säger hon till SVT Nyheterna Norrbotten

0 kommentarer

AKTUELLT

Vargdrabbad matte berättar om attacken

Vallentuna (JJ) Ann-Margret Neikter berättar nu i media hur det gick till när hennes cavalier king charles spaniel blev tagen av varg. – I ögonblicket jag vände mig om och tittade ner, bet den Lacey i nacken, berättar hon för Mitt i hela Stockholm.

Johans nya Blaser funkar inte

Västerås (JJ) Johan Rydberg har kostat på drygt 35 000 kronor för att få ett pålitigt vapen för björnjakt och eftersök. Men den nya studsaren, Blaser R8, funkar inte - den kastar inte ut tomhylsorna.

Annonser