Fler misstänkta i tjuvjaktshärvan släppta ur häktet

Norrbotten (JJ) I morse släpptes ytterligare en person ur häktet av de fem misstänkta männen i jakthärvan i Norrbotten. Det rör sig om den man i 60-årsåldern som haft myndighetsuppdrag åt länsstyrelsen.

– Jag har bestämt att han ska sättas på fri fot då jag gör den bedömningen att han inte kan förstöra utredningen och då föreligger det inte längre några skäl att ha honom inlåst, säger åklagaren Åse Schoultz till SVT Nyheterna Norrbotten.

I går eftermiddag släpptes en man i 40-årsåldern som är misstänkt för jakthäleri och tidigare har en man i 70-årsåldern släppts ur häktet.

Kvar i häktet återfinns två män. Alla fem männen är fortfarande misstänkta för brott.

Försvarsadvokat Lisa Länta företräder den man som på uppdrag av länsstyrelsen haft en roll i viltförvaltningen i länet. Hon är nöjd med att hennes klient är släppt och hon förbereder nu ett skadeståndskrav.

– Han har ändå suttit frihetsberövad i två veckor och det är ett allvarligt ingrepp i den personliga sfären. Jag menar att det inte har varit proportioneligt med ett sådant ingripande mot min klient. Han har tagit mycket illa vid sig av frihetsberövandet, att misstankarna riktats mot honom och att de inte trott på vad han säger, att han blivit misstrodd på det här viset, säger hon till SVT Nyheterna Norrbotten

0 kommentarer

AKTUELLT

Lastbil krockade med varg

Gävle (JJ) En varg dödades i går kväll när den försökte korsa E4:an i höjd med Gävle Bro men kördes på av en lastbil.

”CWD-smittan kanske redan är här”

Lierna/Kungsbacka (JJ) Avmagringssjukan, Chronic Wasting Disease (CWD) har på nytt påträffats hos älg, nära svenska gränsen i Lierne, Norge. Veterinären och forskaren Jonas Malmsten är orolig för spridningsutvecklingen.

Annonser