Fler kan tvingas betala till Viltvårdsfonden

Kungsbacka (JJ) Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht öppnar för att fler än jägare ska bidra med pengar till Viltvårdsfonden.

Hela Mediasverige rapporterar om att antalet jaktkortslösare och därmed intäkterna till Viltvårdsfonden minskar för femte året i rad. Pengarna till fonden kommer uteslutande in från det statliga jaktkortet som alla jägare måste lösa.

Fonden används bland annat till forskning och viltrapportering. Jägarorganisationerna får också uppemot 60 miljoner kronor årligen.
Nu utreder Sveriges lantbruksuniversitet vad minskningen av antalet jaktkortslösare beror på.

Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht är inte främmande för att lösa fondens intäktsproblem genom att fler än jägare ska vara med och betala.

– Viltvårdsforskning berör ju långt många fler än jägare så i så fall får vi fundera på att vidga basen på vilka som ska betala in pengar till fonden, säger Sven-Erik Bucht till Sveriges Radio Norrbotten.

Han vill dock inte närmare precisera vilka han tycker ska vara med och betala.

1 kommentar

  • Viltvårdfondens minskning!
    Det kan väl inte ha något att göra med att vargarna äter upp både viltet och hundarna!!!!!!

AKTUELLT

”CWD-smittan kanske redan är här”

Lierna/Kungsbacka (JJ) Avmagringssjukan, Chronic Wasting Disease (CWD) har på nytt påträffats hos älg, nära svenska gränsen i Lierne, Norge. Veterinären och forskaren Jonas Malmsten är orolig för spridningsutvecklingen.

Ia fick storoxen i pass

Ia Olsson Widen har fått jakten med modersmjölken men det var först för fyra år sedan hon tog jägarexamen och började jaga på egen hand. Det lönade sig. I går morse fällde hon en riktigt fin tjur hemma i Åsberget utanför Bräcke.

Annonser