Fler kan tvingas betala till Viltvårdsfonden

Kungsbacka (JJ) Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht öppnar för att fler än jägare ska bidra med pengar till Viltvårdsfonden.

Hela Mediasverige rapporterar om att antalet jaktkortslösare och därmed intäkterna till Viltvårdsfonden minskar för femte året i rad. Pengarna till fonden kommer uteslutande in från det statliga jaktkortet som alla jägare måste lösa.

Fonden används bland annat till forskning och viltrapportering. Jägarorganisationerna får också uppemot 60 miljoner kronor årligen.
Nu utreder Sveriges lantbruksuniversitet vad minskningen av antalet jaktkortslösare beror på.

Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht är inte främmande för att lösa fondens intäktsproblem genom att fler än jägare ska vara med och betala.

– Viltvårdsforskning berör ju långt många fler än jägare så i så fall får vi fundera på att vidga basen på vilka som ska betala in pengar till fonden, säger Sven-Erik Bucht till Sveriges Radio Norrbotten.

Han vill dock inte närmare precisera vilka han tycker ska vara med och betala.

AKTUELLT

Uppdaterad: Jakt på en varg till i Dalarna

Dalarna (JJ) Skabbvargen som fälldes i Flatenreviret räknas inte in i licensen. Därför blir det jakt på en varg till. Men ambitionen har inte varit att tömma reviret, säger Jonas Bergman på länsstyrelsen i Jaktjournalens webbradio.

Nya rekordsiffror för Jaktjournalen

Kungsbacka (JJ) Utvecklingen går framåt för Jaktjournalen som idag kan presentera rekordsiffror både för tidningen och hemsidan. – Jättekul att landets jägare uppskattar det vi gör, säger chefredaktör Holger Nilsson.

Annonser