Fler jägare löser jaktkort.

RIKS (JJ) Enligt statistisk från Naturvårdsverkets jaktkortsregister bröt man förra året trenden med minskat antal lösta jaktkort. Om vi har en ny trend med allt fler som betalar sitt jaktkort vill dock Naturvårdsverket inte spekulera i.

Under jaktsäsongen 2010-2011 var det 276 327 jägare som löste jaktkort, enligt Naturvårdsverket. En ökning med nästan 13 500 st.  

Naturvårdsverket tror att ökningen framförallt beror på att man har underlättat betalningen för jägarna.  

Nu hoppas man att ökningen håller i sig.  

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser