Fler företag samarbetar med jaktmotståndare

Kungsbacka (JJ) Gårdagens storm mot Granngårdens samarbetet med Djurskyddet satte fingret på att vi jägare många gånger indirekt stödjer verksamheter som är uttalat jaktfientliga.

Granngården tecknade avtal med Djurskyddet tidigare i vintras men det dröjde inte många timmar från det att nyheten spreds i går tills dess att Granngården drog öronen åt sig och sade upp avtalet.

Granngården är dock inte det enda företaget Djurskyddet har avtal med. I kölvattnet av gårdagens uppmärksamhet framkommer det att jaktmotståndarna också samarbetar med veterinärklinikerna Evidensia samt försäkringsbolaget Folksam. Folksam uppger dock på sin Facebooksida att de nu ser över avtalet med Djurskyddet.

Att företag sponsrar eller samarbetar med välgörenhetsorganisationer är i dag vanligt. Många stora företag skänker exempelvis pengar till Världsnaturfonden, Naturskyddsföreningen och Djurens rätt.

AKTUELLT

Hur stoppas aktivister som saboterar vargjakt?

Västmanland (JJ) Aktivister stör vargjakten i Kölstareviret i Västmanland. – Det är märkligt att polisen inte agerar, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen i Jaktjournalens webbradio. Men polisen meddelar att utredning pågår.

Evalds företag ruinerades av Naturvårdsverket – nu stämmer han staten

Evald Hellgren bedrev en blomstrande näringsverksamhet i Örträsk i Västerbotten när Naturvårdsverket felaktigt drog in tillståndet för hans populära vildsvinsfälla Sinkabirum. Två år senare fick han rätt i kammarrätten, som konstaterade att Naturvårdsverket överhuvudtaget ”inte haft fog för sitt beslut” – men då hade hans firma ruinerats. Evald vände sig till Justitiekanslern för att få ersättning för sina förluster men fick avslag med motiveringen att Naturvårdsverkets fel inte varit tillräckligt ”uppenbart”. Nu stämmer Evald Hellgren staten med hjälp av Centrum för rättvisa.

Annonser