Fler älgar i Ljusdal

LJUSDAL (JJ) Gävleborgs län har fått ökad tilldelning av älg vid årets jakt. Ljusdal är en av de kommuner där ökningen blir märkbar. I år får man skjuta 394 vuxna älgar, 49 fler än i fjol.

Ljusdal är en av de få kommuner i Gävleborg som drar nytta av den ökade tilldelning av älg. I exempelvis Hudiksvall och Söderhamn blir tilldelningen sämre trots ökningen i länet i stort.

Anledningen till att Ljusdal har fått högre tilldelning är framförallt på grund av den betesinventering som gjorts i kommunen.

– Man har sett att det varit en del skogsskador där, säger Carl-Johan Lindström, jakthandläggare på länsstyrelsen till helahalsingland.se.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser