Fler älgar får skjutas i Västerbottens län

VÄSTERBOTTENS LÄN(JJ). Fler älgar får fällas i Västerbottens län under den kommande älgjakten - avskjutningen beräknas bli 14 700 älgar. Under förra älgjakten fälldes 13 620 älgar. Kvoterna höjs på grund av att älgstammen växer.

Den största höjningen av tilldelningen får man i Lycksele, Umeå, Storuman, Norsjö, Åsele, Nordmaling och Villhelmina nedanför odlingsgränsen.

Det kommer att finnas möjlighet för licensområden att söka om att få skjuta fler älgar när kvoten är fylld. Anledningen till detta är att man inte kommit överens i flera områden, mellan markägare och jägare, om tilldelningen.
Det här rapporterar Västerbottens-Kuriren som också presenterat en lista över tilldelningen.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser