Fjordfisket begränsas?

Luleå (JJ) Samtidigt som Norrbottens länsstyrelse stoppade norska jägares ripjakt i Norrbotten började uppretade norrmän kräva restriktioner för det svenska fjordfisket i Norge.

Norska yrkesfiskare som värnar om fiskbestånden har tidigare krävt begränsningar av det utländska fjordfisket. Yrkesfiskarna vill införa fångstbegränsningar. Kraven har växt sig starkare sedan en tysk turist stoppades med 500 kilo färsk fisk i en släpvagn utrustad med frysboxar.Som en reaktion på ripjaktsbeslutet i Sverige har norrmän krävt att det ska införas restriktioner på det norska fjordfisket. Den norska tidningen Fiskaren skriver att fiskeridepartementet föreslagit att en kvot ska införas så att sommarens turistfiske i fjordarna begränsas. I fjol sa det norska fiskeridepartementet ja till att maximalt 25 kilo filead fisk fick föras ut ur landet. Beslutet drogs snabbt tillbaka, men nu verkar det som om beslutet återigen ska aktualiseras. Turistnäringen har tidigare sagt nej till ett reglerat sportfiske, men även de verkar ha ändrat inställning i frågan.

AKTUELLT

Vitlöksspäckad vildsvinsfilé

Ett säkert kort på grillen. Extra gott när man späckar vildsvinsfilén med marinerade vitlöksklyftor och rostar färskpotatis i ugnen. Njut av sommaren. 4 portioner: 700 g vildsvinsfilé 12–15 marinerade vitlöksklyftor Marinad: 3 msk tomatpuré 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk vitvinsvinäger 2 msk rapsolja 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja Tillbehör: 1 kg små

Fuchswürger´s Barry af Clinton – En riktig allroundhund

I dag marknadsförs tysk jaktterrier i stor utsträckning som en ren kortdrivare. Men det är bara halva hundens förtjänster. En bra tysk jaktterrier fungerar lika bra över som under jord. Mattias Johnsson från Torsby vet att uppskatta den kombinationen och har en kanonhund i sin Barry.

Om stormar i vattenglas och jakthundar

Ju mer och oftare jag jagar, desto färre bekymmer har jag! Att tillbringa tid i skog och mark med bössan i nävarna och en god jakthund som sällskap skingrar tankarna och sätter saker och ting i perspektiv. Den avskalade närheten till naturen, glädjen över hundens arbete, eller lättnaden och vördnaden som infinner sig efter ett lyckat skott bidrar alltsammans till att få vardagens bekymmer att verka små och fjärran.

Björnjägarna pustar ut

Det blir ingen senareläggning av björnjakten i Västerbotten har Naturvårdsverket beslutat. Under våren och försommaren blev diskussionerna stundtals heta sedan Svenska Jägareförbundet i Västerbotten biföll en motion från en medlem i Skellefteåbygdens jaktvårdskrets om att senarelägga björnjakten i länet till älgjaktpremiären den 3 september.

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Annonser