Fjolårskalvar på besök i Umeå

UMEÅ(JJ). I går var två fjolårskalvar på besök i centrala Umeå. Polisen hade fullt upp med att försöka få älgarna tillbaka in i skogen.

Älgarna upptäcktes först söder om Umeälven. Polisen försökte då få dem tillbaka till skogen men då simmade istället en av älgarna över älven i riktning mot centrum.

Älgen fortsatte sedan mot Renmarkstorget. Till slut lyckades dock polisen få även den älgen tillbaka till skogen.
Det här rapporterar SVT Västerbottensnytt.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser