Fjärde vargen skjuten

Norge (JJ) Vargtiken i Åstadalsparet sköts i lördags i Åmot i Hedmark i Norge. Det var en kvinna som vill vara anonym som sköt den 36 kilo tunga vargtiken som visade sig börjat löpa.

Åstadalsparet har haft sitt tillhåll i marker kring Åstadalen, mot Åmot och söder mot riksväg 25 i Löten. 120 jägare från Åmot, Elverum, Löten och Ringsaker var med på jakten. Vargparet blev tidigt ringat, men eftersom de fanns i väglöst land blev ringen stor. Kvar på licensen finns en varg och jakten fortsätter på hanvargen som var i sällskap med tiken.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser