Fjärde vargen skjuten i Värmland

Den varg som tidigare idag påsköts i Eda är avlivad, därmed har fyra vargar fällts i Värmland.

Fyra av sex tilldelade vargar i Värmland är nu fällda sedan den påskjutna vargen i Eda kommun avlivats meddelar länsstyrelsen i Värmland.

I morgon fortsätter jakten på de två återstående vargarna, i flera områden har man lokaliserat spår och mycket tyder på att ytterligare någon varg kan komma att fällas i morgon.JJ följer utvecklingen.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser