Fjärde vargen avlivad efter tågolyckan

VÄSTERDALARNA(JJ). I dag på förmiddagen avlivades den fjärde vargen efter tågolyckan som skedde i Västerdalarna i går.

Vargspårarna hittade den skadade vargen omkring klockan 10.30 i dag på förmiddagen.
Detta uppger SR Dalarna.

Det var en rälsbuss som körde på en grupp med fyra vargar efter Västerdalsbanan. Olyckan skedde mellan Yttermalung och Äppelbo.
En av vargarna dog omedelbart och två till hittades i går och avlivades.

Det var totalt fem vargar i flocken som stod på banvallen, men en varg ska ha hunnit springa av från spåret när föraren signalerade.

Tågkompaniets trafikchef Håkan Jarl uppger för Dala-Demokraten att det såvitt han känner till är första gången någonsin som man råkat ut för en vargkollision.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser