Fjärde björnen för bröderna Falks hundar

Våmhus (JJ) Bröderna Mikael, Magnus och Lars-Gunnar Falk från Våmhus i Dalarna, fortsätter att imponera i björnskogen. På fyra jaktdagar har de nu fyra björnar fällts.

På morgonen var de och jagade med Ulvsjö Jaktlag, utanför Tandsjön, på Dalasidan.

– En av jägarna hade sett ett björnspår i en sandväg, så vi gick dit med våra smålandsstövare Aho och Panther för att se om de kände någon vittring. Och de gjorde de så vi satte ut postarna och släppte hundarna, berättar Magnus Falk för Jaktjournalen.

Upptaget kom ganska snart men björnen ville inte stå för hundarna.

– Det blev bara stopp en enda gång, annars var det i stort sett drev hela tiden. Det gick inte så fort, men ändå inte gångstånd. Flera passkyttar såg björnen på håll men de fick inte några bra skottlägen. Men till slut gick björnen i pass hos brorsan Mikael som gjorde ett riktigt snyggt avslut på 80 meter.

– Björnen gjorde en frivolt i skottet och rullade kanske 20 meter innan de låg stendöd, berättar Magnus.

I går vilade hundarna och nu stiger värmen snabbt i björnmarkerna, så det är ovisst om det blir någon mer jakt för bröderna Falk idag.

För Mikael var det den andra björnen i år och denna var en hona, och vikten uppskattas till mellan 80 och 100 kg. Inom kort ska björnen vägas och besiktigas.

Ulvsjö Jaktlag med bröderna Falk är en framgångsrik kombination. Sittande fr v är Magnus Falk med Aho, skytten Mikael och Lars-Gunnar.

Har du också bilder från björnjakten, MMS:a till Jaktjournalen, tel 070-395 00 94.

Du kan också följa oss på Facebook och Instagram, samt i tidningen.

AKTUELLT

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Debatt: Vi behöver skjuta fler vargar i Sverige

Svenska Rovdjursföreningens styrelseledamot Björn Ljunggren har i en debattartikel i en lång rad svenska dagstidningar efterlyst fler vargar i Sverige. Här svarar jägaren Anders Lindell på Ljunggrens artikel och föreslår istället utökad vargjakt.

Annonser