Fjällräven tillbaka i norr

Norrbotten(JJ) Fjällräven uppges nu vara tillbaka i den norrbottniska fjällkedjan. Detta enligt länsstyrelsen i Norrbotten.

– Roligt att fjällräven är tillbaka i detta område, för det var mer än 30 år sedan som det senast fanns bebodda lyor här, säger naturbevakaren Jan-Erik Nilsson till ATL Lantbrukets Affärstidning/atl.nu.

Spillning har nu samlats in och ska analyseras. Man tror att fjällrävarna har invandrat från Norge men det är först efter analyssvaren kommit som man vet med säkerhet om det är så.
Det här rapporterar ATL Lantbrukets Affärstidning/atl.nu.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser