Fiskare fick se oskygg varg

LOFSDALEN(JJ). Tre pimpelfiskare fick i helgen se en varg på så nära håll som 80 meter. De fiskade vid nedra Röragssjödammen, ungefär en mil sydöst om Lofsdalen. – Vargen, som var fullstor kom plötsligt till oss. Den hade vittring på oss, men visade överhuvud taget ingen rädsla och den kom så nära som cirka 80 meter, berättar fiskarna för Länstidningen i Östersund.

En av pimpelfiskarna hade även kamera med sig och kunde ta både stillbilder och filmbilder av vargmötet. 
– Det verkade långt ifrån vara något normalt beteende från vargens sida och man fick nästan intrycket att den var utplanterad.

Vargen gick nästan ända fram till de skidor och en fiskekont som fiskarna hade. 
– Vi hade vargen hos oss i cirka fem minuter innan den vände om och drog iväg mot Lofsdalshållet.

En naturbevakare från länsstyrelsen dök också upp på platsen och efter att ha tittat på filmen kunde han konstatera att det verkligen var en varg. Vargen observerades senare även av flera andra personer i Lofsdalen.

Och det blev en minnesvärd fisketur för fiskekompisarna. För senare under dagen fick de även se utter som fiskade på öppet vatten.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser