Fiskare fick se oskygg varg

LOFSDALEN(JJ). Tre pimpelfiskare fick i helgen se en varg på så nära håll som 80 meter. De fiskade vid nedra Röragssjödammen, ungefär en mil sydöst om Lofsdalen. – Vargen, som var fullstor kom plötsligt till oss. Den hade vittring på oss, men visade överhuvud taget ingen rädsla och den kom så nära som cirka 80 meter, berättar fiskarna för Länstidningen i Östersund.

En av pimpelfiskarna hade även kamera med sig och kunde ta både stillbilder och filmbilder av vargmötet. 
– Det verkade långt ifrån vara något normalt beteende från vargens sida och man fick nästan intrycket att den var utplanterad.

Vargen gick nästan ända fram till de skidor och en fiskekont som fiskarna hade. 
– Vi hade vargen hos oss i cirka fem minuter innan den vände om och drog iväg mot Lofsdalshållet.

En naturbevakare från länsstyrelsen dök också upp på platsen och efter att ha tittat på filmen kunde han konstatera att det verkligen var en varg. Vargen observerades senare även av flera andra personer i Lofsdalen.

Och det blev en minnesvärd fisketur för fiskekompisarna. För senare under dagen fick de även se utter som fiskade på öppet vatten.

AKTUELLT

Debatt: Länsstyrelsens kraschlandning

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsen har i vinter avlyst jaktområdet G2c inom Girjas sameby från 5 februari till 15 april. (Området är cirka fyra mil långt och omfattar cirka 27 000 hektar). Motiveringen, att ge renarna betesro, innebär att vinterjakten på ripa, främst fjällripa, förbjuds, skriver Kjell Brännström mångårig medarbetare på Jaktjournalen och engagerad småviltsjägare i Norrbotten.

Ekberg drabbad av första vargarna i Östergötland

Östergötland (JJ) Östergötland har fått sitt första vargrevir i modern tid. En av de drabbade är yrkesjägaren Thomas Ekberg och han är inte glad. – Det känns frustrerande, framförallt att få ett vargrevir så här långt söderut, säger Ekberg i Jaktjournalens webbradio.

Stängda viltövergångar stoppar älgar i Långed

Nordmaling (JJ) Älgarna som kommer vandrande till Långed kan inte fortsätta över E4:an och ned till kusten. Trafikverket har stängt tre viltövergångar för att hindra renar att komma ut på vägen. – Älgarna blir fångade och jagade, säger jägaren Henning Hallström.

Prisvärda nykomlingar från F.A.I.R.

Italienska F.A.I.R. fortsätter att erbjuda nyheter på hagelmarknaden. F.A.I.R. Game och F.A.I.R. Light. Light kan ses som en mindre kopia av Game. Både kolv och pipset har kortats. Viktskillnaden är två hekto. Inte mycket kan tyckas men efter en dag i skogen eller på fjället blir det skillnad. Båda bössorna är gedigna och välarbetade. Dessutom prisvärda.

Malmbäckaren Foxii – En av hamiltonrasens främsta rävhundar!

Att vara 20 år och ha en egen stövare tillhör ovanligheterna. Att hunden också är champion är ändå mer sällsynt. För Jesper Karlsson, Kville och hans hamiltontik SE J (RÄV)CH Malmbäckaren Foxii är det inga konstigheter. Stövarjakten har legat varmt om hjärtat sedan barnsben och sedan han köpte Foxii har jakten gått som på räls.

Utredning hotar jakthundsträning

Nyligen presenterade regeringen ett förslag till ny djurskyddslag, ett förslag som berör jakthundsträning och jakt på flera punkter. Men i dagsläget är det oklart hur djurskyddslagen ändras, först ska en remiss behandlas av lagrådet.

Lider svenska jägaren av restviktsneuros eller…?

Vi har nog alla suttit i den där jaktstugan eller vad det nu är, när kalibrar och kulor kommit på tal. Ni vet, helt plötsligt är alla experter och vet exakt vad som biter bäst på älgar, vildsvin och björnar. I bland kanske med en rätt ringa erfarenhet?

Annonser