Finskt klartecken för flytt av vargar till Sverige

FINLAND(JJ). Den finska regeringen har gett klartecken för att flytta vargar till Sverige. Men regeringen vill att det ska vara vuxna vargar som flyttas - det här framgår ev ett yttrande till Naturvårdsverket i Sverige.

Den finska regeringen ser inga juridiska hinder för en flytt av vargar. Varför inte regeringen vill flytta valpar preciseras dock inte. 

Enligt den finländska regeringen så har inte vargstammen i landet visat någon risk för smittsamma sjukdomar, därför finns ingen anledning till oro för att vuxna vargar ska förs med sig sjukdomar vid en flytt till Sverige. 
Det här rapporterar Sveriges Radio P4 Värmland.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser