Finnstövarföreningen 30-årsjubilerar!

Den 7 maj 30-årsjubilerar Svenska Finnstövarföreningen. Den stora banketten arrangeras i samband med att klubben har sitt årsmöte i Vännäs, Västerbotten.

Svenska Finnstövarföreningen kunde just före årsskiftet glädja sig åt SM-seger vid Stövar-SM genom Broskogens Poika och ägaren Inger Augustsson, Trollhätten.

Nu planerar föreningen fortsatta festligheter. I maj fyller klubben nämligen 30 år och i samband med årsmötet på Hotell Vännäs ska man fira ordentligt.

På årsmötet förväntas medlemmarna också välja en ny ordförande, detta sedan Sven Magnusson, meddelat att han måste avsäga sig förtroendeuppdraget som ordförande. En hög arbetsbelastning i hans privata anställning är anledningen till beslutet.

Han lämnar dock dörren öppen för en fortsättning som styrelseledamot.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Annonser