Finnstövare nära bli tagen av varg

Åmot (JJ) Treåriga finnstövaren Olli överlövde ett vargmöte eftersom husse fanns i närheten. Den dramatiska händelsen inträffade för Bo Englund och hans stövare under jakt nordost om Åmot. – Vargen var alldeles i hasorna på Olli när dom kom till mig. Och jag är säker på att det hade gått åt helsike för honom om jag inte hade varit där, säger han till Arbetarbladet.

Olli är mycket lovande på utställningar och i jaktprov och kommer att starta i elitklass i höst. Men onsdagens harjakt kunde ha blivit hans sista. Bo Englund hade tagit honom till trakterna av Mosjön nordväst om Åmot, placerat sig själv i en vägkorsning och följde jakten på sin GPS-pejl.

Olli  hade drivit en hare i 70 minuter och jag hade sett den två gånger, säger Bo och berättar att han hade laddat bössan för att skjuta haren vid nästa tillfälle. Bo hörde plötsligt ett konstigt ljud och såg på pejlen att hunden var en kilometer bort och att han kom i full fart mot husse.
Efter en stund såg Bo sin hund på vägen med en varg i hasorna. Bo kastade in sin hund i bilen och sprang mot vargen som dock fann för gott att försvinna från området.

AKTUELLT

Film: Här behöver viltet inte svälta ihjäl

Fagersta (JJ) Det kommer larmrapporter att vilt är på väg att svälta ihjäl runt om i Sverige. Ännu är det inte för sent att hjälpa djuren som Uwe och Kjell gör i Fagersta. Jaktjournalen hälsade på med filmkamera.

Webbradio: Så ska vargarna i Rackstadreviret tas bort

Värmland (JJ) Vargdödade jämthundshanen Emil kommer att betyda slutet för Rackstadreviret. Alfavargarna ska skjutas och länsstyrelsens förhoppning är att reviret upplöses, berättar länsstyrelsens rovdjurshandläggare, David Höök, i Jaktjournalens webbradio.

Annonser