Finnspets dödad av örn

Jokkmokk (JJ) Finnspetsen, Ronja, dödades sista helgen i oktober av en örn under jakt. Örnen hade hunnit börja äta ur hunden innan Andreas Andersson, Tårrajaur, med hjälp av pejlen kunde hitta resterna av sin jakthund.

Pejlen hade fallit av hunden och låg cirka 700 mete från den plats där örnen tagit livet av finnspetsen. Ronja var fyra år och Andreas far, Jarl Andersson, ska kontakta länsstyrelsen för att undersöka om ersättning för den förlorade jakthunden. Tidigare i höst har en norrbottensspets blivit dödad av en örn i Mattisudden.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser