Finlands Jägarförbund anser att 50 vargar bör få fällas

FINLAND(JJ). Under den kommande jaktsäsongen så bör 50 vargar få skjutas, det menar Finlands Jägarförbund. Men Jord- och skogsbruksministeriets förslag är att det ska få skjutas 20 vargar.

Även när det gäller tilldelning till björnjakten och lodjursjakten vill förbundet att fler djur ska få fällas än vad ministeriet föreslagit. Förbundet vill ha en högre tilldelning för att stammarna ska kunna hållas under kontroll.
När det gäller björnjakten vill förbundet att 273 björnar ska få skjutas, ministeriets förslag är 243 björnar. Förbundet anser också att 500 lodjur ska få fällas, ministeriets förslag är 440 lodjur.

Detta rapporterar Österbottens Tidning som också skriver att förbundet menar att 20 förökande vargpar vore en lagom storlek på vargstammen för att kunna ha den under kontroll. Förbundet menar att denna gräns har passerats. 

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser